top of page

Kırmızı Otobüsü Yakalamak



Ne meşhurdur bu Londra’nın kırmızı otobüsleri… 24 saat 7 gün, yaz kış, gece gündüz demeden çalışırlar. Pek çalışkanlardır ama onlar bir otobüsten fazlasıdır aslında. Onların hizmet ettiği o kadar çok amaç var ki…

Neler yapar neler bu otobüsler, iş sorumluluğu çok yüksektir onların! Sevgilileri, arkadaşları, aileleri buluşturur, doktorları hastaneye yetiştirir, öğrencileri okula uğurlar, gençleri iş görüşmesine ve çalışanları işyerlerine götürür. Bu liste böyle uzar gider.


Hangimiz bu otobüsün peşinde delice koşmadık ki yakalamak için? Hepimizin gitmek istediği yerler farklı, yönleri farklı, numaralar farklı! Neleri yakaladık, neleri kaçırdık? Hiçbirimiz beklemek istemiyor bir sonraki otobüsü, gördük mü numaramızı tamam, koşma moduna giriyoruz birden! Ne geç kalmak istiyoruz, ne de zaman kaybetmek!

Koş Feride koş, koş Hakan koş!

Nasıl ki otobüsü yakalayana kadar koşarak o teri dökeriz, hayatımızda da hedeflerimize ulaşmak doğrultusunda emek vererek o teri dökmeliyiz! Fakat çoğumuz hedeflerimizi ertelemeyi seçeriz, geç kalmayı nedense pek önemsemeyiz.

Şimdi sizin ‘’Hedefe ulaşmak bir otobüsü yakalamak kadar basit değil!’’ dediğinizi duyar gibiyim. Benim cevabım bu soruya ‘’Neden olmasın?’’ şeklinde olacaktır.


Hedefimi nasıl belirlerim?


Şöyle ki çalışan ve geçim kaygısı olan üç çocuklu bir annenin Elon Musk gibi Mars’ta insanlar için yaşam alanı kurma hedefi olduğunu varsayalım.

Sizce bu hedefin gerçekleşme ihtimali nedir veya sizce bu gerçekçi bir hedef midir?

Hayır, tabii ki değil! O halde ilk adım kendimize gerçekçi hedefler belirlemektir. Mesela ‘‘Ailemin rahat geçimini sağlamak istiyorum’’ gibi, bu hedef gerçekleşince yine şartlara uyumlu üst bir hedef daha oluşturulmalı.

Başarı piramidinin oluşması sana bağlı!


Peki sizin şu anki bulunduğunuz duruma uygun oluşturduğunuz hedef nedir, bunu neden yapacaksınız ve sizce bunları gerçekleştirme ihtimaliniz nedir? Hedefinize ulaştıran yolculuğa çıkmak için hala neyi bekliyorsun? Önündeki engelleri bertaraf edip otobüse binmek senin elinde.


Bu şekilde hedefler piramidi düzenleyerek kırmızı otobüsünüzü yakalamak tahmin ettiğiniz kadar zorlu değil bence. Basamak basamak çıkarak piramidin tepesinde karşılaştığın başarı emin ol sana şunu dedirtecek:

‘’İyi ki koşarak o teri döktün, şimdi keyfini çıkar!’’


Sevgiler

Evren Ersan





Son Yazılar

Hepsini Gör

ความคิดเห็น


bottom of page